Bericht Lea Luijten

Zoals u al in de kerkbode misschien gelezen heeft, ben ik op dit moment in Nederland. Dit keer niet op verlof, maar om een heel andere reden. 29 juni hopen Werner en ik te trouwen. We willen u graag als gebeds- en financiële ondersteuner graag van harte uitnodigen voor de kerkdienst in de Oude Kerk (18.45) en om daarna gezellig een kopje koffie te komen drinken in de Parel. Welkom!

12 juli gaan we weer terug naar Zuid-Afrika en hoop ik mijn werk onder kinderen weer op te pakken. Er verandert niks aan mijn werkzaamheden. Het is fijn om door te gaan met het vertellen van Gods Woord aan de kinderen via de 9 Bijbelclubs die ik nu heb. Ook willen we graag via het schooltje met nieuwe kinderen starten die nog geen plek bij de school hebben gekregen. Hopelijk kan ik daar in augustus mee beginnen!

Behalve de Bijbelclubs liggen de tieners mij na aan het hart. Velen van hen gaan niet meer naar school als ze in graad 10 komen (3e/4e jaar VO). Het niveau is vaak te moeilijk en dan geven de tieners te snel op (elk kind werkt op hetzelfde niveau in Zuid-Afrika). Als ze eenmaal niet meer naar school gaan, komen ze op de straat waar ze maar wat rondhangen en dan beginnen met roken en drinken. Ik ben dan ook enorm blij dat Herman en Henrien Lindhout in oktober naar Zuid-Afrika komen om hier met tieners te gaan werken. Herman gaat zich vooral richten op de werkeloze jongeren om hen vaardigheden aan te leren, zoals timmeren, tuinieren enz. Henrien is erg creatief en gaat met de vrouwen van de community aan de slag. Beiden hebben een verlangen om de Heere te dienen en om niet alleen mensen in hun materiële nood te helpen maar ook mensen de weg te wijzen naar onze Verlosser. Bid alstublieft voor hun voorbereidingen en voor ons werk in Zuid-Afrika.