Gemeente in Coronatijd

Vanwege de sterk oplopende besmettingen en de aangescherpte coronaregels van de overheid, hebben de kerkenraden besloten een stap terug te doen in de maatregelen rond de erediensten. Hiermee wordt invulling gegeven aan het dringende advies om een veilige afstand van 1,5 meter voor iedereen in de diensten te kunnen aanbieden.

Met ingang van zondag 7 november betekent dit voor de diensten in de Oude Kerk en De Parel het volgende:

Om diensten bij te wonen dient u zich weer op te geven via “Meevieren.nl”. Vanaf heden zijn hiervoor de aantallen weer zo ingesteld dat iedereen op een veilige afstand in de kerk of zaal kan plaatsnemen.
U wordt dringend geadviseerd om tijdens het binnenkomen en verlaten van de kerk een mondkapje te dragen.
Bij binnenkomst zal u door de dienstdoende coördinatoren weer een plaats worden aangewezen. Tevens wordt uw aanwezigheid weer geregistreerd.
De bekende basisregels zoals handen wassen, thuisblijven en testen bij klachten en zorgen voor voldoende ventilatie blijven onverminderd van belang.

 

Voor de diensten in de Nieuwe Kerk zijn vergelijkbare afspraken gemaakt, waarover de leden van wijk 1-Oost zijn/worden geïnformeerd.

Helaas een tegenvallende boodschap, die ons opnieuw laat zien dat de situatie niet maakbaar is, en we daarin onze verantwoordelijkheid hebben, in afhankelijkheid van onze God.

​​​​​​​​​

Jan Pieter Teeuw, Scriba AK