Bibliotheek

  Christelijke Volksbibliotheek

  U bent welkom op zaterdagmiddag van 14.00-15.30 uur in Zalencentrum De Parel, Talmastraat 11 (ingang van het kerkelijk bureau).

  De CVB heeft een boekenbestand van ca. 5.800 boeken.

  U vindt hier veel romans, ook veel eigentijdse, maar ook heel wat jeugdboeken. Daarnaast bezinnende boeken en o.a. een aantal dichtbundels en verhalenbundels. Ons streven is om boeken op te nemen die voor onze gemeente acceptabel zijn van inhoud.

  De lezers betalen een bijdrage van 25 cent per boek per week. Dit is eigenlijk een minimum; voor elke uitlening zijn we al meer dan 10 cent kwijt aan een verplichte bijdrage aan auteursrechten. Het resterende is noodzakelijk voor het up to date houden van onze collectie. Dat is inclusief de kosten van het plastificeren van de nieuwe aanwinsten.

  Giften zijn dan ook welkom, hetzij financieel dan wel in natura – als uw boekenkasten te vol worden en u wilt opruimen, houden we ons aanbevolen. Neem hiervoor contact op met Leen van Wingerden, T 0184-670414 E leen.van.wingerden@online.nl .

  Het gaat ons vooral om christelijke romans en jeugdboeken ongeveer vanaf de eeuwwisseling; boeken uit abonnementen zijn doorgaans al in de collectie opgenomen.

  Eventuele overcomplete of niet geplaatste boeken die we hebben gekregen gaan de deur weer uit, zo mogelijk tegen betaling, en als dat niet lukt is de kringloop er blij mee!

  headerSliderPicBijbel2

  headerSliderPicBijbel4

  headerSliderPicBijbel3