Werkbank

naast

Kerkbank

Omzien naar onze naasten is één van onze christelijke opdrachten. Wij vormen als de Hervormde Gemeente Hardinxveld-Giessendam een gemeente met vele leden met ieder vaak verschillende uitgebreide netwerken.

Jezus zegt zelf in onder andere Mattheüs 25 vanaf vers 35: ‘Want ik ben hongerig geweest en u hebt Mij te eten gegeven. Ik had dorst en u hebt mij te drinken gegeven …’ We zitten vaak naast elkaar in de kerkbank maar hebben geen weet van de behoefte aan werk of inkomen van onze naasten. Laten we samen dus een werkbank vormen!

De diaconie (onder)steunt lokaal vele doelen maar brengt ook graag mensen nader tot elkaar. Vaak is dit uit sociale bewogenheid om armoede te bestrijden of eenzaamheid tegen te gaan. Door deze ‘werkbank naast kerkbank’-actie proberen we werkzoekenden uit onze gemeente en werkgevers (met een mogelijke vacature nu of in de toekomst) aan elkaar te verbinden om zo via deze weg mensen verder te helpen in het leggen van contacten.

Het is niet de opzet om een soort uitzendbureau te zijn of dit op te worden. Zeker niet. De bedoeling is om binnen onze relaties werkzoekende en werkgevers met elkaar in contact met te brengen.  Tips over bestaande of komende vacatures zijn natuurlijk ook welkom. Als er een mogelijke ‘match’ is het de bedoeling dat men zelf (werkzoekende) de sollicitatieprocedure volgt of direct contact opneemt.

Zowel van de kant als werkzoekende als van werkgever worden er geen namen op de site vermeld. Wel worden de functies en omschrijvingen van soort bedrijf op de site vermeld zodat er gericht gezocht en gevonden kan worden. We willen nog benadrukken dat wij zeer vertrouwelijk omgaan met de verstrekte informatie die wij ontvangen, zowel vanaf de werkzoekende als van de werkgevers kant.

Aanmelden kan via een e-mail naar diaken201@hghg.nl