Misschien heb je al een keer gehoord van de jongeren/jongvolwassenen-bijeenomst of ben je zelfs al een keertje langs geweest op zondagmiddag. Misschien is dit de eerste keer dat je iets van ons voorbij ziet komen! In beide gevallen, tof dat je hier kijkt.

Hierbij even alle belangrijke informatie op een rijtje, voor jou:

– Elke maand zijn er jongerenbijeenkomsten in de Parel van 14.00-15.00. Kom gerust langs, er is plek genoeg! Ook vrienden van jou zijn welkom!

– ledere keer zorgen wij voor een andere spreker, soms vanuit onze gemeente, soms vanuit een andere kerk/gemeente. Oja en, voel je vrij om onderwerpen door te geven aan ons! (Via DM of real life)

– Na de samenkomst ben je welkom om even te blijven kletsen of over de lezing na te praten. Gezellig om elkaar weer te ontmoeten, juist nu we elkaar minder zien!

Rejoice! Misschien vraag je, je af waarom we de bijeenkomst deze naam hebben gegeven?

De letterlijke betekenis van het woord ‘Rejoice’ is: ‘je opnieuw verblijden’. In de bijbel worden we meerdere keren opgeroepen om “verblijd” te zijn in/met God. Een voorbeeld hiervan is de bijbeltekst van hierboven. Maar ook in deze teksten komt het sterk naar voren:

– Verblijd u altijd. Bid zonder ophouden. Dank God in alles. Want dit is de wil van God in Christus Jezus voor u.

1 Thessalonicenzen 5:16-18

– Beroem u in Zijn heilige Naam, laat het hart van wie de HEERE zoeken, zich verblijden. 1 Kronieken 16:10

– Want ons hart is in Hem verblijd, omdat wij op Zijn heilige Naam vertrouwen. Psalm 33:21 HSV

Toen we met de jongerensamenkomsten begonnen bevonden we ons midden in de coronacrisis en alles wat daarmee te maken had. We kregen het verlangen om de jongeren weer bij elkaar te brengen om zo met elkaar en met God verbonden te blijven. Juist in die tijd maar zeker ook in de tijd waar we nu leven is het goed, waardevol én belangrijk om je geluk en blijdschap te kunnen blijven vinden bij God. Om je ‘opnieuw te verblijden’ over wie Hij is voor jou. We merken om ons heen dat dat voor veel jongeren nog best lastig kan zijn. Geloven wordt eerder gezien als iets ingewikkelds of onbelangrijks.

Maar hoe tof zou het zijn als we vol positieve energie, liefde en vreugde zouden geloven in onze God?! Zouden leven voor Jezus?

Het is ons verlangen om tijdens de samenkomsten een stukje van die blijdschap zichtbaar te maken én aan te wakkeren bij jullie. Zodat we “rejoiced” de wereld in mogen stappen!

We hopen jullie snel te zien!

Groetjes van het kernteam:

Jan, Thirza, Leah, Leonie, Jesse, Christian, Coert, Henriette, Sander en Herman.